milanmarczak

karttalent met titels

Er zijn meer talenten die mooie resultaten wegzetten. Het verschil is dat zij daar jaren naartoe werken. Milan maakt zijn stappen veel rapper. In enkele maanden leert hij zijn karts door-en-door kennen. En vrijwel direct zet hij resultaten weg.

Gesteund door familie en vrienden, doet Milan er alles aan om zich verder te ontwikkelen. Met de begeleiding van een personal trainer en mental coach werkt hij gericht aan zijn kwaliteiten.

Maar alles begint met zijn eigen gedrevenheid. Dagelijks pakt hij in elk geval twee uur digitale ervaring. Via I-racing leert hij de geheimen van circuits en oefent hij zijn concentratievermogen. Wat betreft karten, laat hij geen kans om te trainen voorbijgaan. En natuurlijk rijdt hij zo veel mogelijk wedstrijden.

Tijdens een race staan alle zintuigen open. De ideale lijn voor je, acties in je ooghoeken. Het geluid van je motor en die van naderende achtervolgers. Racen vraagt om opperste concentratie en razendsnelle keuzes.

In die wilde wereld vindt Milan juist rust. Hij rijdt zijn races ontspannen, en daarin herkennen insiders zijn talent.

Volg zijn carrière via Instagram.

REsultaten op de baan

In het najaar van 2021 stapte Milan voor het eerst in een echte kart bij DFK Racing. Diep in het lopende seizoen voor 9pk karts sloot hij aan. Na drie maanden en twee wedstrijden, sloot hij het seizoen af met een 5e en een 2e plek.

Na zijn voortvarende start in de kartwereld, schuift Milan door naar de X30 senior klasse. Complexere karts, en veel meer snelheid. In zijn eerste seizoen behaalt hij vijf podiumplaatsen, waaronder een zege, en de tweede plek op het NK.

Dit jaar komt Milan uit in de IAME shifter 175cc klasse. Nog meer uitdaging, nog meer snelheid. Deelname in GK4.

Deelname aan de Eurocup, het EK en het WK. Met 19 wedstrijden op hoog niveau, betekent dat volop ervaring.